У Львові на проспекті Свободи замінять частину дерев

1023 0
Частина з них у незадовільному стані, пошкоджені чи уражені.

У Львові цього тижня замінять частину уражених чи пошкоджених дерев на проспекті Свободи. Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.

Читайте також: Від стихії у Львові постраждало п’ять історичних дерев

Зокрема, замінять гіркокаштани, які перебувають у незадовільному стані, вони мають уражені дупла.

«Частина гіркокаштанів у незадовільному стані, які мають дупла, уражені прикореневою або серцевиною гниллю, пошкоджені під час буревію будуть зрізані», - йдеться у повідомленні.

У міськраді додають, що вже наприкінці жовтня – на початку листопада на проспекті висадять нові саджанці.

Читайте також: Уроки буревію або що варто змінити у підході до утримання дерев у Львові

Нагадаємо, що частину дерев у Львові повалив і пошкодив буревій, який стався 25 червня. Керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова каже, що потрібно змінити підхід до утримання дерев. Зокрема, покращити діагностику, скоригувати асортимент висадки, обстежити алеї та парки, а також переглянути критерій аварійності для різних видів дерев.

Крім того, треба удосконалити систему оповіщення, адже буревій може повалити абсолютно будь-яке дерево, хоч вік, стан і види насправді впливають на імовірність падіння. То ж у ЗМІ має бути не просто стаття про штормове попередження, а цілеспрямована інформаційна кампанія. Так люди випадково без знання, на який ризик ідуть, не зайдуть в парк, не запаркуються під деревом, не застрягнуть ввечері в заторі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!