У Львові надрукували та озвучили ще 360 книг для незрячих дітей

596 0
Книги розіслали адресно незрячим дітям у різні куточки України.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові шрифтом Брайля надрукували та озвучили нові книги у загальній кількості 360 примірників. Публікацією книг займався Ресурсний центр Львівської політехніки.

Джерело: пресслужба ЛМР

Книги розіслали адресно незрячим дітям у різні куточки України, багатьом українським спецшколам для дітей з вадами зору, окремим публічним бібліотекам України , центральній спецбібліотеці УТОС у м. Київ, центрам реабілітації у різних містах України, онлайн-бібліотеці brailem.com.

«Кожна книга має одразу 3 ступені доступу, що є особливо зручним для дітей з різними категоріями інвалідності: аудіо, плоский шрифт, шрифт Брайля. Всі книги містять QR-код з аудіоверсією друкованого тексту, розміщений у тактильній рамці на звороті передньої титули для зручності пошуку незрячими дітьми, а також рельєфні та принципово кольорові малюнки, що ілюструють сюжети кожної з трьох книг. Ці малюнки можна «побачити» на дотик, до того ж кожен з них має текстовий опис із деталізацією усіх персонажів, кольорів», – зазначила керівниця проєту Оксана Потимко.

Читайте також: У Львові з'явиться мініатюра Гарнізонного храму Петра і Павла

До запису аудіокнижок залучили 18 дітей, віком від 8 до 15 років з різних куточків України, 15 з яких – діти з інвалідністю, та 35 акторів львівських театрів, артистів, телеведучих і журналістів, музикантів та викладачів. Усі аудіокниги конвертовані у спеціальний формат DAISY, що має функцію навігації озвученою книгою, та розміщені у вільному доступі на ресурсі за посиланням. Отримати книгу у Львові можна в Ресурсному центрі Львівської політехніки (вул. Митрополита Андрея, 3 каб. 39) або у Львівській спецшколі №100 для дітей з вадами зору. В інших регіонах України слід звертатися до спецшкіл або ж замовляти доставку книг на сайті.

Нагадаємо, що у Львові встановили макет Гарнізонного храму Петра і Павла поруч із храмом на площі Яворського.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!