У Львові напали на ЛГБТ-активістку та захисницю прав жінок Олену Шевченко

19385 0
Невідомий розпилив перцевий балончик в обличчя активістки, коли та говорила по телефону.
Фото: Facebook ГО "Інсайт"

Фото: Facebook ГО "Інсайт"

У четвер, 14 квітня у Львові невідомий напав на ЛГБТ-активістку, волонтерку та захисницю прав жінок в Україні, голову ГО «Інсайт» Олену Шевченко. Невідомий розпилив в обличчя жінці перцевий балончик. Про це повідомили в організації та сама активістка у Facebook.

«Напад не був випадковим! Зловмисник попередньо «привітався» з Оленою, а потім використав перцевий балончик. Зараз вона у безпеці, але страждає від наслідків нападу», – заявили у ГО «Інсайт».

Сама Олена повідомила, що отримала хімічний опік обличчя та очей. З її слів, інцидент стався сьогодні вранці, під час розвантаження гуманітарної допомоги для жінок і дітей з ГО «Марш жінок».

«Як тільки ми все занесли до приміщення, я залишилась на вулиці розмовляти по телефону. У цей час до мене підійшов хлопець у темному одязі. Він спитав: а тут взагалі можно стояти і показав на вітрину магазину, я розвернулася подивитися про що він питає і в цей час він залив мене газовим баллоном. Речовини було так багато, що весь під’їзд і інші приміщення ще досі небезпечні для дихання», – написала Олена Шевченко.

Після інциденту на місце викликали поліцію та медиків. Постраждала каже, що з відеоспостереження видно, що нападників було двоє. Один був з балоном, а інший стояв поряд та спостерігав. «Як завжди, напад боягузів зненацька, нічого нового», додала активістка.  

У поліції Tvoemisto.tv підтвердили звернення Олени Шевченко щодо нападу. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини та причини інциденту.

Фото зі сторінок Олени Шевченко та ГО «Інсайт»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!