У Львові назвали ймовірну причину обвалу дерева у Стрийському парку, яке вбило двох людей

20898 0
Дерево не мало стовбурових пошкоджень.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

Причиною обвалу дерева у Стрийському парку, унаслідок чого загинули молоді хлопець та дівчина, імовірно, став удар блискавки у сусіднє дерево. Їх на місці трагедії обвалилося понад п’ять. Про це під час брифінгу сьогодні, 2 серпня, повідомила директорка департаменту екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Загиблий під час буревію в Стрийському парку був курсантом Академії сухопутних військ

За словами чиновниці, у сусіднє дерево влучила блискавка. Воно було на відстані 10 метрів від того, яке спричинило загибель двох молодих людей. Крім того, пошкоджено також лавку поруч з тією, на якій стався трагічний випадок.

«Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, в нього розвалилася гілка на висоті 10 метрів. Побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття. Можу сказати, що дерево поруч має специфічні ушкодження – воно фактично розлетілося на друзки. За моїм попереднім висновком, сусіднє дерево зруйновано блискавою. Воно було за 10 метрів від цього», – каже вона.

Читайте також: У Стрийському парку під час буревію загинули двоє людей

Нагадаємо, що вчора Львовом пройшов буревій. Унаслідок негоди у Львові в парках повалило 10 дерев, стався 31 обрив зовнішнього освітлення, у місті загалом впало понад 75 дерев, пошкодило 8 авто, 2 дахи і 1 МАФ. Також впав один рекламний щит.

Водночас у Стрийському парку через негоду стався трагічний випадок: на двох людей, які сиділи на лавці, упало дерево. Молоді хлопець і дівчина від отриманих трамв загинули. Обставини з'ясовують.

Юлія Свірчинська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!