У Львові невідомі злили в озеро нафтопродукти. Постраждали качки

1829 0
Сьогодні відловили більшу частину качок і відвезли в Домівку врятованих тварин.
Фото: Орест Залипський

Фото: Орест Залипський

У Львові на вул. Рахівській-Райдужній в озеро злили нафтопродукти. Через це довелось евакуювати качок. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова.

«Сморід нафтопродуктів, молоді качечки повилазили з води і напівзомлілі сидять. Вчора взяли аналіз води, але то справа не швидка і чекаємо на деякі показники, зокрема якраз масла і нафтопродуктів», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Восени на Піскових озерах розчистять водойму і влаштують дно

За її словами, водойма забруднена різними будівельними і промисловими відходами. На місце події районна адміністрація викликала поліцію і екоінспекцію, а також проінформувала про інцидент басейнове управління «Дністра». 

Вона додала, що в озері планують зробити швидку механічну очистку з метою мінімізації впливу забруднення на р. Зубру, а також розробити кошторис на очистку озер. 

Зазначимо, що сьогодні відловили більшу частину качок і відвезли в Домівку врятованих тварин.

Читайте також: Озера Твого Міста. Де у Львові можна побачити набережну і відпочити 


Фото: Олександра Сладкова,  Орест Залипський

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!