1 мільярд гривень Львів виділить на національний спротив. На що піде решта грошей

696 0
Бюджет розвитку складає 1 мільярд 896 мільйонів гривень.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львівській міській раді публічно презентували бюджет розвитку 2024 року. Цьогоріч в пріоритеті Програма національного спротиву, на яку виділять 1 мільярд гривень. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Впродовж тижня мешканці можуть подавати свої пропозиції до бюджету на електронну адресу: [email protected]

Згідно з проєктом, бюджет розвитку складає 1 мільярд 896 мільйонів гривень. З цієї суми 1 мільярд 192,2 мільйони призначено на затверджені видатки, такі як гарантії, погашення запозичень та лізинг. Решта, а саме 704 мільйони, розподіляються, і понад половина цієї суми призначена для погашення боргів.

Бюджет розвитку розподіляється на наступні напрямки:

  • гуманітарний блок – 16,5% бюджету, що складає 312,1 мільйон гривень;

  • житлово-комунального господарства – 13,1% бюджету, що становить 247,5 мільйона гривень;

  • містобудування – 4,4% бюджету, що дорівнює 83,2 мільйонам гривень;

  • інші напрямки – 3,2% бюджету, тобто 60,4 мільйона гривень.

Читайте також: Бюджет Львівщини – 2024. На що скерують понад 6 млрд грн

Ззазначимо, що цьогорічний бюджет набагато менший, ніж той, який був минулого року. Основні видатки становлять підтримку військових на суму 1 мільярд гривень. З усього бюджету розвитку витрачається 700 мільйонів гривень, з яких значна частина йде на погашення боргів. Фактично, це призводить до видатків в розмірі 300-350 мільйонів, необхідних для збереження критичної інфраструктури, підтримки ветеранів, а також вирішення питань доступності, освіти, медицини та реабілітації.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року у Львівській міськраді обговорили план бюджету на 2024 рік. Пріоритетами бюджету на 2024 рік є підтримка армії, медичного забезпечення, соціального забезпечення, критичної інфраструктури й освіти. Водночас на підтримку ЗСУ планують виділити 1 млрд гривень.

Наталія Вареник

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!