У Львові облаштують новий громадський простір з укриттям

1893 0
Реконструкція споруди передбачає будівництво укриття на понад 50 кв. м.
Візуалізація з виконавчого комітету ЛМР

Візуалізація з виконавчого комітету ЛМР

На вул. Хвильового, 3 планують реконструювати будівлю магазину «Львівське торгово-виробниче підприємство «Дім, сад, город» з облаштуванням громадського простору та укриття. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломейцев на засіданні виконавчого комітету ЛМР 9 січня.

«За вказаною адресою був попередній виїзд членів виконавчого комітету. Йдеться про розширення даної будівлі з тим, щоби влаштувати громадський простір перед нею, забезпечити евакуацію мешканців будинку, який прилягає безпосередньо до об’єкту. І водночас покращити комерційну функцію приміщення», – зазначив він.

Реконструкція споруди передбачає будівництво укриття на понад 50 кв. м, яким зможуть користуватись також мешканці будинку.

Читайте також: У Львові реставрують історичну віллу XX століття під мініготель

Як зауважив Антон Коломєйцев, проєкт відповідає містобудівній документації. Пропозицію проєкту реконструкції розглядали на містобудівній раді та погодили із майже сотнею мешканців будинку, що прилягає до споруди.

Нагадаємо, що також на засіданні виконкому управління архітектури та урбаністики ЛМР відмовило у видачі містобудівних умов та обмежень на нове будівництво хостелу на вул. Білинського, 21 у Львові.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!