У Львові передумали закривати гінекологію на вулиці Русових

2973 0
Управління охорони здоров’я ЛМР має знайти благодійників, які б придбали генератор, а також провести експертизу стосовно стану даху.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові скасували дію наказу про реорганізації гінекологічного відділення 3-ї міської клінічної лікарні на вулиці Русових, яке хотіли тимчасово приєднати до відділення на Раппапорта. Відповідне рішення прийняли на виїзному засіданні комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР.

«Надалі управління охорони здоров’я ЛМР має звернутися в ЛМКП «Львівтеплоенерго» стосовно котельні, яка є на базі відділення. Управління не знало, що вона там є, а також не знало про генератор, натомість були певні, що людей через це треба переміщувати», – каже у коментарі Tvoemisto.tv секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР Євген Кузик. 

Читайте також: Майже 30 лікарень на Львівщині ввійдуть до спроможної мережі медзакладів. Що це означає

За його словами, генератор заслабкий, однак для того, аби завершити операцію у разі надзвичайної ситуації, його потужностей достатньо. Водночас управління охорони здоров’я ЛМР має знайти благодійників, які б придбали кращий генератор, а також провести експертизу стосовно стану даху та розробити тенічну документацію, щоби зрозуміти, скільки коштів потрібно на його ремонт.

«Але це все можна робити, не виселяючи, не переміщаючи людей, які там зараз працюють. Операційна розташована на 2 поверсі, палати – на 3-4, а приміщення на 5 поверсі – тимчасово не викорстовують через скорочення. Загалом там зараз 30 ліжок, а не 80», – додає він.

Читайте також: У Львові планують створити регіональний клінічний центр медицини дитинства, об'єднавши дві дитячі лікарні

Нагадаємо, що раніше сесія Львівської обласної ради підтримала реорганізацію ендокринологічного центру у Львові та його приєднання до обласного діагностичного центру. За таке рішення проголосували 43 депутатів, однак пацієнти центру проти. У ендокринологічну центрі вважають, що це через «привабливу земельну ділянку». Напередодні сесійного дня волонтери та медики зустрічалися з керівництвом облради та просили зняти з порядку денного це питання, аби доопрацювати усі деталі реорганізації лікарні. Проте навіть попри гостру дискусію в сесійній залі питання ухвалили.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!