У Львові планують ремонт у парку поблизу автовокзалу на Стрийській

7157 0
Ще у травні 2019-го року львів’яни створили петицію про відновлення парку Архангела Михаїла, що біля автовокзалу на вулиці Стрийській. Нині його планують відновити за кошти забудовника.
Фото з Сихів Медія

Фото з Сихів Медія

У Львові планують капітальний ремонт занедбаного парку біля автовокзалу, що на вулиці Стрийській. Його облаштовуватимуть частково за кошти інвестора, компанії, яка зводить житло поблизу. Про це у коментарі Тvoemisto.tv пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

«Поряд із парком Архангела Михаїла, що на вулиці Стрийській, є містобудівний проєкт. Забудовник ще минулого року отримав містобудівні умови та обмеження на житлове будівництво, документом передбачені інвестиційні зобов’язання. Місто визначило, що для району є важливим капітальний ремонт парку Архангела Михаїла. Його межі нещодавно затвердили. Парк нині не в найкращому стані», – розповів він.

Читайте також: Навколо автовокзалу. Як врятувати від депресії новий район на околицях

Посадовець додав, що інвестор планує витратити на реконструкцію парку приблизно 3 мільйони гривень. 

«Сума інвестиції відповідає тому інвестиційному пайовому внеску, який колись був у місті, а потім його скасували», – додав Любомир Зубач.

Утім повна вартість робіт, а також самої проєктно-кошторисної документації, ще невідома. Ймовірно, проєктуванням займатиметься ЛКП «Інститут просторового розвитку». Цього року планують виготовити проєктно-кошторисну документацію, до робіт приступлять, можливо, наступного року.

«Зараз, через війну, зоборонені капітальні видатки, капітальні ремонти. Тому зараз зручний час для виготовлення ПКД, щоби на наступний рік почати роботи»,  – каже він.

Додамо, що в четвер, 9 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення, яким визначили замовником реконструкції парку ЛКП «Зелений Львів», а витрати, пов’язані з розробкою проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг і капітального ремонту парку Архангела Михаїла, з облаштуванням пішохідного бульвару, покладуть на товариство з обмеженою відповідальністю «Метгал».

На карті позначено де знаходиться парк Архангела Михаїла

Читайте також: Як занепав «символ Львова», або Чи зміниться щось на Стрийському автовокзалі

Нагадаємо, що впродовж років місто не передбачало коштів на відновлення парку Архангела Михаїла біля Стрийського автовокзалу. Ще у травні 2019-го року львів’яни створили петицію про відновлення парку, яка набрала пів тисячі голосів. Пізніше депутати ЛМР під час засідання підтримали цю петицію. Торік Львівська міська рада затвердила межі парку.

Зазначимо, що коли львівські архітектори Микола Столяров і Валеріан Сагайдаковський проєктували автовокзал, то за ним більше нічого не мало бути. Тут передбачали кінець міста. Однак, згодом виник ще один район, який стрімко почав розвиватися після відкриття «Арени Львів». 

Детальніше про те, як незабаром зміниться вулиця Стрийська та якою була історія її забудови, читайте тут.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!