У Львові планують відкрити три приватні пологові. Де вони можуть з’явитись

9607 0
Пологові хочуть відкрити на вул. Раппопорта, Мазепи і на Миколайчука.
фото: ілюстративне/unsplash.com

фото: ілюстративне/unsplash.com

У Львові наразі працюють три пологові, які готові приймати породіль. Це міський пологовий будинок №1 на вул. Мечнікова, 8, пологове відділення 3-ї міської клінічної лікарні на вул. Рапопорта, 8 та Львівський обласний клінічний перинатальний центр на вул. Дж. Вашингтона, 6.

Читайте також: Від 200 гривень до 2 тисяч. Скільки коштують платні палати у львівських пологових

Проте вже кілька років точаться розмови про те, що у Львові можуть відкрити також три приватні пологові лікарні – на вул. Рапопорта, 6, що на території комплексу єврейського шпиталю, який будують львівські підприємці Григорій і Юлія Козловські, медичний центр з пологовим будинком на ділянці по вул. гетьмана Мазепи, 23, на базі клініки Медікавер, а також сучасне пологове відділення, відділення неонатології, малюкової кардіохірургії та антинатальної хірургії, яке планують звести на вул. Миколайчука. Це буде Центр матері та дитини біля Лікарні швидкої допомоги.

Майбутній приватний пологовий на вул. Рапопорта, 6

Приватний пологовий на вул. Рапопорта, 6 фактично збудований, проте коли запрацює – не відомо. Він знаходиться на території стародавньої єврейської дільниці міста. Містобудівні умови і обмеження на реконструкцію будівель на вул. Рапопорта, 6, під приватний медичний центр із пологовим будинком виконком погодив ще у 2019 р. Земельна ділянка під забудову становить 0,2463 га площі. Усе приміщення уже звели, але один із об’ємів прибудови мав бути нижчим на поверх, а став вищим, інший – навпаки.

Читайте також: Зручні та комфортні. Хто може скористатися палатами підвищеного комфорту в ОХМАТДИТі

Ще раніше, у липні 2018 р, виконком також погодив приватний медичний центр із пологовим будинком на вул. Мазепи, 23 від клініки Medicover. За розрахунками, пологовий зможе приймати до тисячі породіль на рік. Для них працюватимуть три пологові зали, сучасні операційні, реанімаційне відділення для немовлят, а комфортне перебування забезпечуватимуть 27 палат у сумі на 38 ліжко-місць.

Приватний медичний центр із пологовим будинком від клініки Medicover, що на вул. Мазепи, 23

Відповідно до містобудівних умов, центр буде розміщений на земельній ділянці у 0,7 га. Висота будівлі сягатиме 25 метрів, а максимальний відсоток забудови — 22%. Забудовником виступає ТОВ «Карпатська нерухомість». Проєктна площа медичного центру – понад 6 тис. кв. м.

Раніше місцеві мешканці тут протестували, зокрема пропонували на цій ділянці облаштувати сквер, а для пологового виділити інше місце. Втім, із мешканцями підписали меморандум, яким дійшли компромісу щодо будівництва.

Також у квітні цього року депутати Львівської міськради виділили земельну ділянку й під будівництво дитячого медцентру біля Лікарні швидкої допомоги (Центр матері і дитини). Площа земельної ділянки становить 9,3 га, її поділять на дві – одну (1,3 га) відведуть для інвестора, а інша залишиться за лікарнею (7,9 га).

Земельна ділянка під будівництво Центру матері і дитини на вул. Миколайчука

Відомо, що благодійник готовий збудувати медзаклад і передати його місту. Новий центр надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу дітям з вродженими вадами, дітям, народженим раніше терміну, та матерям з екстрагенітальними патологіями. Тут буде сучасне пологове відділення, неонатології, малюкової кардіохірургії та антинатальної хірургії.

Тvoemisto.tv намагалося сконтактувати з кожним приватним пологовим центром та розпитати деталі будівництва і ймовірне відкриття у Львові, проте наразі, вони не вийшли на контакт.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!