У Львові на Перфецького хочуть добудувати житловий квартал

3809 0
Цим будинком має завершитись сформований житловий квартал, будівництво якого погодили ще у 2019 році.
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

На вул. Перфецького, 6а планують збудувати житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземною автостоянкою. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді 13 грудня.

Будинок сягатиме семи поверхів та вмістить на перших двох комерційні приміщення медичного призначення. Ділянка розташована в зоні Ж-3, що дозволяє житлову і громадську забудову. На останньому поверсі планують зробити квартири з антресолями. Загалом будинок має висотність 32 м. 

У будинку облаштують підземний паркінг з кількістю паркомісць 19. Водночас у житловому будинку буде 30 квартир, з яких 20 однокімнатних, шість двокімнатних і чотири трикімнатних.

Натомість, під час засідання ради зазначили, що однією з умов будівнитцва є перенесення Ринку автозапчастин у приміщення нової будівлі комплексу. 

«Я жодним чином не кладу зобов’язання на замовника, що він мусить переселити всіх тих меблярів з протилежного боку вулиці. Я розумію, що він не є благодійником. Це має відбутися цивілізаційно в межах бізнес-процесу. Однак такою була умова затвердження детального плану території», – повідомив член ради Юрій Процюк.

Цим будинком має завершитись сформований житловий квартал, будівництво якого погодили ще у 2019 році. Зокрема, на ділянці будується два 9-поверхових і один 8-поверховий будинок. 

Читайте також: Збудований ЖК на Кульпарківській доповнять офісами

Будівництво веде ТзОВ «Західні будівельні інвестиції». Згідно з даними системи Youcontrol, компанія зареєстрована у Львові за адресою будівництва. Кінцевими бенефіціарами є львів’яни Любомира Була та Петро Федишин. 

Нагадаємо, що ринок нерухомості в Україні після повномасштабного вторгнення все ж таки вистояв. Ба більше, наприкінці 2023 року на ньому спостерігається зростання, щоправда, така ситуація далеко не в усій країні. Як змінився первинний і вторинний ринок; на скільки зросли ціни на житло в гривнях і в доларах; чому у Львові найвища в країні вартість квадратного метра житла; які проблеми та перспективи в забудовників та що робить Львів для розвитку і створення якісної забудови читайте у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!