У Львові почали добудовувати адмінцентр поліції на Стрийській, але змінили концепцію

3701 0
Будівля, яку планували звести максимально прозорою, аби продемонструвати відкритість і прозорість системи, такою не буде. Скла буде менше, щоби дещо здешевити будівництво.
Фото: Олі Коваль

Фото: Олі Коваль

У Львові відновили будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській (біля будинку №105). Будівлю будують ще з 2013 року. Задля того, аби дещо здешевити об’єкт, переглянули коцепцію.

Читайте також: Сім років старту. Коли добудують прозорий офіс Львівського управління поліції

Як розповіла Тvoemisto.tv начальниця сектору реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги Головного управління нацполіції області Вікторія Тимчишин, хоч будівництво лиш нещодавно відновили, утім проєкт є пріоритетним, його планують якнайшвидше закінчити. В умовах тендеру на будівництво, який провели весною цього року у системі Prozorro вказано, що роботи мають завершити до кінця 2021 року.

«Будівельні роботи лише почали, але проєкт є пріоритетним. Відбулося коригування проєктно-кошторисної документації. Новий проєкт дещо відрізняється. Тоді, коли почали планувати будівництво, у 2013 році, то там мало б розміщуватись міське управління міліції. Зараз плануємо, що там буде ситуаційний центр, служба 102 і інші підрозділи районного управління поліції і головного управління поліції у Львівській області», – каже Вікторія Тимчишин.

У будівлі, де розміщуватиметься Ситуаційний центр вдасться створити умови для інтеграції відеоданих системи відеоспостереження із інфраструктури міста, їх належну обробку, збереження, порівняння із базами МВС та Нацполіції.   

Вікторія Тимчишин також додає, що будівля, яку планували звести максимально прозорою, аби продемонструвати відкритість і прозорість системи, такою не буде. Скла буде менше, щоби дещо здешевити будівництво.

Читайте також: Новий офіс Львівської поліції на вулиці Стрийській нарешті добудують

Нагадаємо, у травні 2021 року відбувся тендер на визначення підрядника, який добудовуватиме будівлю адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській (біля будинку №105). Переможцем стала ТОВ «Фірма «Інтербуд», вартість робіт – 83,52 млн грн. Тендер провели у системі Prozorro.

Йдеться про будівництво, яке розпочали ще у 2013 році на вулиці Стрийській,105. Тоді там почали будувати прозорий офіс для Львівського міського управління поліції, у ньому мали облаштувати і сучасний центр швидкого реагування. У 2014 році будівництво призупинили. Як пояснювали у ГУ Нацполіції раніше, втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси, не зрозумілим був механізм освоєння коштів. 

Додамо, за попереднім проєктом тут планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізували прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту. Його впроваджують у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Його кошторис становить 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!