У Львові помер відомий медик-ендокринолог

8889 0
Він відійшов у вічність сьогоднішнього ранку на 94 році життя.
Фото: СФУЛТ

Фото: СФУЛТ

Сьогодні, 13 серпня, помер відомий львівський медик-ендокринолог та завідувач кафедри ендокринології ЛНМУ ім. Данила Галицького професор Ярема Томашевський. Про це повідомила Світова федерація українських лікарських товариств. 

«З сумом повідомляємо, що сьогодні вранці на 94 році життя покинув цей світ довголітній завідувач кафедри ендокринології ЛНМУ ім. Данила Галицького, почесний член Українське Лікарське Товариство у Львові, активний учасник конгресів Світова Федерація Українських Лікарських Товариств професор Ярема Ілліч Томашевський», – йдеться у повідомленні.

Парастас відбудеться 13 серпня о 18:00 в капличці на Пекарській.

Читайте також: Померла львівська актриса-заньківчанка і народна артистка України Лідія Остринська

Довідка: 

Професор Ярема Томашевський – терапевт-ендокринолог та клінічний фармаколог широкого профілю. Він є автором і співавтором понад 350 друкованих праць (у тому числі 6 монографій та навчальних посібників, багатьох методичних рекомендацій) з питань кардіології, ревматології, гастроентерології, ендокринології, клінічної фармакології, біохімії та курортології. Під його керівництвом захистили 2 докторські і 15 кандидатських дисертацій. Також він брав участь у багатьох наукових форумах, у тому числі міжнародних, на яких виступав із доповідями та лекціями. В 2007 році йому присвоїли почесне звання «Заслужений професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького». 

Також Ярема Томашевський розробив та запропонував програму ранньої діагностики та профілактики ендокринних захворювань, сформулював концепцію синдрому піровиноградного діабету. Його перу належить авторство до 300 наукових і навчально-методичних праць, з них 7 монографій.

Нагадаємо, що 7 серпня на 78 році життя помер Шаловило Степан Григорович, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Львівського ветуніверситету.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!