У Львові померла діячка Союзу українок Ростислава Федак

938 0
Ростислава Федак – членкиня Товариства Володимира Кобільника, Союзу Українок та Народного Руху України.
Фото: Територія Терору у Фейсбук

Фото: Територія Терору у Фейсбук

У Львові померла голова і активна діячка «Союзу Українок» Ростислава Федак. Про це повідомили у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору».

Читайте також: Дані шукали в архівах СБУ. У Львові презентували книжку про вірменів в історії Львова

«З сумом повідомляємо про смерть голови і активної діячки "Союзу Українок", ідейної натхненниці музею історії українського жіночого руху пані Ростислави Федак», – зазначили вони.

Додамо, що Ростислава Федак (дівоче прізвище Телеха) народилася 4 червня 1933 року в місті Болехів Івано-Франківської області. У 1944 році з наступом Червоної Армії нацисти організували штаб у будинку сім’ї Телеха. На той час родина була в бункері.

Після війни їй довелося вступити в комсомол після погроз та маніпуляцій. Після закінчення інституту Ростислава Федак пішла працювати у військову торгівлю в Самборі. Пізніше вона почала викладати у торговій школі, також у Самборі.

Зокрема, вона стала членом Товариства Володимира Кобільника, Союзу Українок та Народного Руху України. Незабаром Ростислава Федак стала головою Союзу українок у Самборі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!