У Львові попрощаються із загиблим на війні Дмитром Пролесковським. Ким він був

1325 0
Поховають Героя на Личаківському кладовищі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 24 січня, Львів попрощається з Дмитром Пролесковським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Джерело: Львівська міська рада

Об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.  Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Маршрут похоронної процесії: пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Що відомо про Героя? 

Дмитро Пролесковський народився 19 квітня 1991 року. Уродженець селища міського типу Нижньогірський (Автономна Республіка Крим). Навчався у Нижньогірському навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія» №3 Нижньогірської районної ради Автономної Республіки Крим. Закінчив Національний аерокосмічний університет імені Миколи Єгоровича Жуковського «Харківський авіаційний інститут». Після завершення навчання працював у сфері ІТ-технологій.

У 2022 році родина Дмитра Пролесковського перебралася на Львівщину. Із початком повномасштабного вторгнення добровільно вирішив стати на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами у лавах 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України. Указом Міністра оборони України за особисту мужність, виявлену при виконанні бойових завдань, був нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу». Загинув 11 січня 2023 року. У Дмитра Пролесковського залишилися дружина, брат та батьки.

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!