Завтра у Львові попрощаються із загиблим на війні Героєм. Що про нього відомо

10080 0
Закликаємо львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
фото умовне

фото умовне

У понеділок, 18 березня, у Львові попрощаються із військовим, що загинув на російсько-українській війні. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Що про нього відомо

Тарас Сорока («Птаха») (15.11.1974-27.03.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Здобув освіту у Львівському професійно-технічному училищі №31 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище побутового обслуговування»). Після завершення навчання проходив військову службу. У мирний час працював у Польщі та Німеччині у будівельній сфері. За словами рідних, був «надзвичайно добрим чоловіком та люблячим батьком». Тарасу Сороці подобалося відпочивати із дружиною у Карпатах, також у вільний час любив готувати. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 7-го прикордонного Карпатського загону. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Спершу боровся з окупантами на Сумщині та Харківщині, а в 2023 році виконував бойові завдання у «гарячих точках» Луганщини та Донеччини, зокрема, у м. Бахмут. Героїчно проявив себе, неодноразово беручи участь у прямих боях із загарбниками. У Тараса Сороки залишилися мама, дружина, син та брат.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!