У Львові попрощаються з 18-річним Героєм. Ким він був

4802 0
У Героя залишилися дві бабусі, дідусь, батьки та сестра.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У четвер, 15 лютого, Львів попрощається з військовослужбовцем Богданом Козаком, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Ким він був

Богдан Козак (16.03.2005-09.02.2024) - львів’янин, навчався у Середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище харчових технологій».Після завершення навчання спершу проходив практику, а згодом працював старшим офіціантом-адміністратором у ресторані «Династія».

З дитинства активно займався спортом: захоплювався футболом, боксом, брав участь у всеукраїнських змаганнях з футзалу. За словами рідних, був надзвичайно комунікабельним, «душею компанії», при цьому – цілеспрямованим та самоорганізованим, мав надзвичайно твердий та настирливий характер.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації багато рідних Богдана Козака стали на захист Батьківщини. Саме це спонукало його підписати контракт із 3-ю окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ Збройних Сил України. Проходив військовий вишкіл у місті Толедо в Іспанії, після Перемоги мріяв поїхати туди з батьками та відкрити невеличке кафе. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. Найперше, прагнув визволити Маріуполь від російських окупантів.

У Героя залишилися дві бабусі, дідусь, батьки та сестра.

Фото: Львівська міська рада

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!