У Львові попрощаються з трьома Героями. Ким вони були

21210 0
Поховають військових на Личаківському кладовищі.
Фото: твоє місто

Фото: твоє місто

У вівторок, 22 серпня, у Львові попрощаються з трьома військовими. Роман Потішка, Остап Савка та Володимир Зелінський захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Чин похорону Романа Потішка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Чин похорону Володимира Зелінського та Остапа Савки розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військових на Личаківському кладовищі.

Що про них відомо

Роман Потішка (13.06.1995-07.04.2022) народився у місті Кропивницький Кіровоградської області, навчався у Ліцеї №93 Львівської міської ради. Здобув освіту у Відокремленому структурному підрозділі «Криворізький фаховий коледж Національного авіаційного університету», згодом вступив до Національного авіаційного університету. 

Майстерно грав у футбол, був затятим фанатом ФК «Карпати». У серпні 2014 року добровольцем вступив до лав новоствореного полку «Азов». Брав активну участь у Павлопіль-Широкинській наступальній операції, а також в обороні Світлодарської дуги, Мар'їнки, Красногорівки.

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації старший лейтенант Роман Потішка, командир 3-ї бойової групи Окремого загону спеціального призначення «Азов», зустрів у Маріуполі разом зі своїм підрозділом.

За особистий героїзм був відзначений кількома державними нагородами, зокрема, орденом Богдана Хмельницького III-го ступеня. Указом Президента України від 17 квітня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня (посмертно), а також удостоєний звання «капітан» (посмертно).

Остап Савка (19.02.1987-16.08.2023) – львів’янин, навчався у Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7. Закінчив Техніко-економічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка». Згодом здобував освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання проходив військову службу на Львівщині та Полтавщині. Працював на одному із місцевих приватних підприємств.

У вільний час захоплювався футболом, музикою, з дитинства мав неабиякий хист до малювання.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських Сил Збройних Сил України.

У Остапа Савки залишилися батьки, брат з дружиною та племінник. 

Володимир Зелінський (18.12.1971-18.08.2023) народився у Чернівцях у родині військових, навчався у Середній загальноосвітній школі №32 міста Львова. У 1993 році закінчив Калінінградське вище інженерне училище інженерних військ, здобув звання «старший лейтенант».

Кадровий військовослужбовець. Обіймав посади від начальника відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки, до командира взводу. У вільний час захоплювався рибальством.

У 2013 році Володимиру Зелінському було присвоєно звання «капітан». Згодом виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 101-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Володимира Зелінського залишилися двоюрідні сестри і брат та племінники.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!