У Львові посадили дуб із Хортиці

568 0
Він ростиме на території Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.
Фото: лова

Фото: лова

У Львові на території Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного висадили саджанець дуба, який свого часу слугував затінком для козаків на острові Хортиця. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За переказами саме під цим деревом у 1676 році на Хортиці кошовий отаман Іван Сірко з козаками Запорізької Січі писали знаменитого листа турецькому султану. Ідея належить старшому науковому співробітнику НПП «Північне Поділля» Володимиру Баточенко, який звернувся до обласної адміністрації.   

«Локацію висадження дерева вибрали невипадково, адже тепер за деревом доглядатимуть курсанти Національної академії Сухопутних військ, а це поєднання не одного покоління українців: від козаків-характерників до тих, які тільки зростають для захисту країни»– зазначив начальник управління охорони природних ресурсів департаменту Андрій Сенюк.

Читайте також: Де у Львові цвітуть дерева та тюльпани. Локації

Нагадаємо, що нещодавно у Львівській області висадили найбільшу липову алею в Україні. Облаштували її обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Липова алея складається з майже 1750 саджанців, довжиною понад 17 кілометрів. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!