У Львові прапор підняв ветеран АТО, який на війні з рф втратив дві ноги та руку

2622 0
Під час боїв з російськими окупантами у Мар'їнці воїн підірвався на міні.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У День державного прапора України, 23 серпня, у Львові відбулося урочисте підняття синьо-жовтого стягу на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні. Український символ піднімав воїн Роман Максимець, який у боях з російськими окупантами у Мар’їнці Донецької області у 2016 році втратив обидві ноги та руку.

Читайте також: Найважливіша наша зброя – наш дух. Мирослав Маринович звернувся до українців

«Сьогодні Роман Максимець піднімав прапор. Роман у 2016 році у Марїнці втратив дві ноги і руку. Але сьогодні він з гордістю піднімав прапор, тому що він – незламний. Сьогодні слово до громади говорив Мирослав Маринович. Він 10 років сидів в таборах... Сьогодні тут ви, рідні наших Героїв. Вони були живими, сьогодні їх немає. Люди, які віддають свої життя за Україну, стають святими. Вони своєю святістю наповнюють цю землю. Ця земля має зовсім іншу силу, і цей прапор має зовсім іншу силу. Сьогодні з нами Луганськ, сьогодні День Харкова... Це не просто наша земля, це стала свята земля, бо вона окроплена нашою українською кров’ю», – сказав під час церемонії підняття прапора міський голова Андрій Садовий.

Роман Максимець родом із Львівщини. До війни працював за кордоном, через це побратими дали йому позивний «Іспанець». Після початку війни на Донбасі у 2014 році пішов захищати Україну у складі 46-го окремого батальйону «Донбас-Україна». Майже рік був у гарячих точках фронту. У липні 2016 року під Мар'їнкою при виконанні бойового завдання боєць підірвався на міні. Тоді отримав поранення кінцівок, очей та обличчя.

Додамо, що сьогодні на Меморіалі пам'яті Небесної Сотні у Львові відбулося урочисте підняття прапора з нагоди Дня державного прапора України. Участь у церемонії взяли очільники міста та області, військові, родини Героїв російсько-української війни та інші. Після підняття синьо-жовтого стягу усі присутні запалили свічки, вшанувавши пам'ять загиблих українців від рук російських загарбників. 

Юлія Осим

Фото та відео: Марта Байдака


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!