У Львові прооперували чотирьохрічну дитину, яка проковтнула магніт

1203 0
Магніт за три доби потрапив у кишківник, операції не вдалось уникнути.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

У Львівській дитячій лікарні «Охматдит» прооперували дитину, яка проковтнула магніт, він пробув у її тілі три доби.

Читайте також: Дворічна львів'янка проковтнула 31 магніт, який їй продірявив кишківник

«У дитини болів животик, була рвота і ознаки кишкової непрохідності. Стороннє тіло лікарі побачили на рентгені то були магнітики. Малечі зробили колоноскопію і фіброгастроскопію. Щоб дістати магніт, довелося проводити операцію», – йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці лікарні.

За 3 доби магніт потрапив зі шлунка у кишківник, викликав кишкову непрохідність і дістати його по-іншому не могли, тому хірурги виконали лапаротомію і ентеротомію. Дитину уже виписали додому.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото  

Довідково:

Як вберегти дитину від ковтання сторонніх предметів

- Звертайте увагу на вікові обмеження – не давайте маленьким дітям ті іграшки, які не передбачені для їхнього віку. Іграшки для дітей старшого віку можуть містити дрібні деталі.

 Не залишайте дрібні речі у зоні доступності дитини. Зберігайте гроші в гаманцях, батарейки у шухлядах, а прикраси у шкатулках. Все це не менш важливо, ніж постійно прибирати вдома і ховати від дітей ліки.

- Не використовуйте предмети побуту (пульт від телевізора, годинники, електронні ваги, тощо) для забавки чи відволікання дітей.

- Якщо діти зовсім маленькі, постарайтесь не купувати додому нічого, що має маленькі магніти та іграшки, для роботи яких потрібні маленькі батарейки.

- Якщо маєте кількох дітей, спробуйте пояснити старшим, які предмети небезпечно давати малюкам. Запропонуйте відразу ховати такі речі.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет. Детальніше про те, що найчастіше тягнуть до рота діти, читайте у матеріалі

 


Читайте також: Дворічна львів'янка проковтнула 31 магніт, який їй продірявив кишківник

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!