У Львові п'ятеро людей отруїлися чадним газом. Серед них дворічна дитина

680 0
Усіх постраждалих у стані середньої важкості доправили до лікарень.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Минулої ночі у Львові п'ятеро людей отруїлися чадним газом. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради. 

У квартирі на вул. Караффи-Корбут отруїлись чадним газом 41-річна жінка, 16-річна дівчина та 2-річний хлопчик. А у квартирі на вул. Рівній отруїлись 46-річна та 21-річна жінки. Усіх постраждалих у стані середньої важкості доправили до лікарень. 

Аварійні бригади ЛФ ТОВ «Газорозподільні мережі України» припинили подачу газу до квартир. Обставини події встановлюють фахівці. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Потрапляючи в кров людини, чадний газ зв’язується з гемоглобіном, утворюючи смертельну сполуку, яка блокує передачу кисню до тканин організму. Як наслідок – виникають головний біль, задуха, стук у скронях, запаморочення, біль у грудях, сухий кашель, нудота, блювання, зорові та слухові галюцинації, підвищений артеріальний тиск. У важких випадках – параліч, судоми, втрата свідомості та, як наслідок, смерть протягом 3 хвилин.

Уберегти себе від нещасного випадку можна, дотримавшись кількох важливих правил:

  • встановіть в помешканні побутовий датчик-сигналізатор чадного газу;

  • регулярно провітрюйте квартиру;

  • не рідше одного разу на квартал перевіряйте справність вентиляції в кухні та ванній кімнаті;

  • не рідше одного разу на рік запрошуйте представника компанії-постачальника газу для контролю стану газової колонки, котла та плити;

  • не рідше одного разу на рік вимагайте від балансоутримувача будинку проводити профілактичні огляди димоходів (для димоходів опалювальних печей, газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно. Для обладнання, яке працює постійно – два рази на рік).

Читайте також: У Львові сім'я потрапила до лікарень через отруєння чадним газом

Нагадаємо, у Львові у квартирі на вул. Караїмській (Шевченківський район) двоє людей отруїлись чадним газом. Отруїлись 30-річний чоловік та 23-річна жінка. Їх у стані середньої важкості медики госпіталізували до обласної клінічної лікарні. Також фахівці призупинили подачу газу до квартири.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!