У Львові ремонтують площу Липневу, тепер там буде бруківка

4546 0
На одній з ділянок площі проводять ямковий ремонт та встановлюють бруківку.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

У Львові ремонтують площу Липневу, що поблизу Привокзального ринку. Зокрема, на частині площі проводять ямковий ремонт, де старий асфальт заміщують бруківкою. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Франківської районної адміністрації Ігор Савка.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

«Ми проводимо поточний ремонт та усуваємо ямковість на ділянці приблизно 700 м, по парній стороні від будинку №2 до №10. Вирішили всю бруківку вичистити, у місцях, де здійснювався ремонт мереж і бруківка була втрачена, зараз поновимо завдяки тому, що заберемо частину з пішохідного переходу, натомість на ньому викладемо бетонну плитку в кольорі», – каже Ігор Савка.

З його слів, також перевірять дощоприймачі та зроблять правильні ухили, влаштують пониження пішохідних переходів для маломобільних груп. Роботи здійснює шляхо-ремонтне підприємство Франківського району. Загальна вартість становить близько 100 тисяч гривень. Завершити ремонт на площі Липневій планують до двох тижнів.

Голова Франківської РА додає, що наразі на вулицях міста проводять лише поточний ремонт – усувають ямковість великими та малими картами, асфальтують ділянки, піднімають бруківку, кладуть мозаїку та плитку.

Крім того, дорожники розпочали ремонт вул. Зв’язкової – вул. Поперечної, що позаду ЖК «Парус Сіті» на вул. Кульпарківській. Роботи мають закінчити упродовж поточного тижня.

Нагадаємо, що у Львові планують змінити напрямок руху на вулиці Федьковича. Йдеться про відтинок від площі Липневої до вул. Тобілевича. Крім того, на останній планують встановити антикишені, щоби унеможливити паркування, яке блокує рух громадського транспорту. Попри заборону там паркуються також вантажні авто. Додаткові паркомісця пропонують облаштувати на вулиці Федьковича.

Зазначимо, що є розроблений проєкт реконструкції вулиці Федьковича, тому антикишеню там планують облаштувати тимчасовими гнучкими засобами, спеціальними стовпцями. Із іншого боку – з вулиці Городоцької антикишеня буде капітальна. 

Юлія Осим

Фото зі сторінки Зручне місто



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!