У Львові студенти вимагали відставки міністра освіти Сергія Шкарлета

1281 0
Попри численні листи від органів студентського самоврядування українських університетів, посадовець продовжує керувати освітою.

У Львові сьогодні, 14 лютого, біля Ратуші відбулася акція протесту Студентського братства проти міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «Якщо любиш - піди!».

«Вимагаємо відставки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, тому що ця людина не може очолювати відповідне міністерство, позаяк у її наукових роботах було виявлено плагіат. І сьогодні вона не визнала президента Києво-Могилянської академії. На яких перемогла людина, дотична до перевірок Сергія Шкарлета на плагіат», – каже у коментарі Tvoemisto.tv студент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Віталій.

Біля Ратуші зібралися студенти різних університетів Львова, зокрема ЛНУ ім.І.Франка, УКУ, Львівського медичного університету, НУ «Львівська політехніка».

«Вважаємо, що Сергій Шкарлет та українська наука – дуже погана пара, тому їм варто припинити ці стосунки», – додає Віталій.   

Зазначимо, що попри численні листи від органів студентського самоврядування українських університетів до прем'єр-міністра та Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій щодо відставки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, посадовець продовжує керувати освітою, наголошують учасники протесту.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про звільнення Шкарлета

В Україні зареєстрували уже другу петицію про відставку міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «за антидержавну, руйнівну, противоправну політику у сфері освіти і науки».

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України 17 грудня 2020 року. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами.

Днями у Верховній раді також депутати розпочали збір підписів за відставку Шкарлета на тлі скандалу з конкурсом на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Минулого тижня стало відомо, що Університет банківської справи у Львові приєднали до Львівського національного університету імені Івана Франка. Водночас керівництво та студенти УБС заявляють про корупційну складову такої реорганізації, яку Міністерство освіти і науки та Кабінет Міністрів провели з порушенням законодавчих норм. 

Софія Шавранська

Відео Дар'ї Кучер 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!