В Україні зареєстрували ще одну петицію про відставку очільника МОН Шкарлета

1861 0
Автор звернення закликає студентів, батьків, депутатів, ректорів українських вишів та працівників долучатися та зупинити свавільну політику Сергія Шкарлета.
Фото: Mind

Фото: Mind

В Україні зареєстрували ще одну петицію про відставку міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «за антидержавну, руйнівну, противоправну політику у сфері освіти і науки». Її оприлюднили на сайті електронних петицій сьогодні, 8 лютого, і станом на 17:00 вони вже зібрала понад сто підписів.

Автор звернення Владислав Маслов каже, що Шкарлет, втручаючись в автономію закладів вищої освіти та проводячи антидержавну політику, планово знищує освіту і науку в країні. Як і інші заклади вищої освіти, Університет банківської справи, за його словами, не став винятком.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про звільнення Шкарлета

«За поданням «з голосу» пропозиції Сергія Шкарлета, Кабмін 29 грудня 2021 року «під ялинку» ухвалив розпорядження «Про реорганізацію Університету банківської справи». Розпорядження, про яке керівництво та колектив університету дізналися лише 2 лютого 2022 року з інтернету. Як можна знищувати один із найкращих економічних університетів, якому 82 роки? Який готував і готує висококласних спеціалістів для фінансово-кредитної сфери України, випускники якого працюють в Нацбанку, займають керівні посади в українських банках і працюють на фінансовому ринку», – каже він.

На думку автора петиції, відповідь полягає в тому, що «очі засліплює» державне майно та земля, які є на балансі вишів. Він закликає студентів, батьків, депутатів, ректорів українських вишів та працівників долучатися та зупинити свавільну політику нинішнього очільника МОН.

«5 травня 2021 року Світовим Банком Україні надали кредит у розмірі 200 млн доларів, направлений на модернізацію вишів, на закупівлю сучасного обладнання, техніки та програмного забезпечення для підвищення інформатизації в університетах, створення лабораторій для студентів і науковців… Проте ці кошти Сергієм Шкарлетом трактуються як кошти для так званої оптимізації ЗВО шляхом реорганізації та ліквідації», – додає автор.

Читайте також: Два львівських університети увійшли у світовий рейтинг вишів

Владислав Маслов також звернувся до президента Зеленського з твердженням про те, що  без освіти і науки в Україні нема майбутнього, оскільки студенти поїдуть вчитися за кордон, щоб потім працювати в інших державах, а викладачі залишаться без роботи.

Нагадаємо, що Університет банківської справи у Львові приєднали до Львівського національного університету імені Івана Франка. Водночас керівництво та студенти УБС заявляють про корупційну складову такої реорганізації, яку Міністерство освіти і науки та Кабінет Міністрів провели з порушенням законодавчих норм. 

Верховна Рада 17 грудня 2020 року призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За його кандидатуру голосували фракції «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», «За майбутнє» і депутатська група «Довіра». «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос» не голосували. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами.

Днями у Верховній раді також депутати розпочали збір підписів за відставку Шкарлета на тлі скандалу з конкурсом на посаду президента Києво-Могилянської академії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!