У Львові трансплантували серце від посмертного донора, що загинув у ДТП

3546 0
29-річного чоловіка там вшанували «коридором подяки».
ФОТО: ПЕРШЕ ТМО

ФОТО: ПЕРШЕ ТМО

Молодий чоловік трагічно загинув в дорожньо-транспортній пригоді, але його серце продовжило битися. Львівські лікарі разом із колегами пересадили від нього чотири органи: серце, печінку та дві нирки. Уперше операція з трансплантації нирки відбулася в лікарні Святого Луки, де був донор, а пам'ять 29-річного чоловіка там вшанували «коридором подяки».  

Як повідомили у Першому ТМО, здорове серце забилося у грудях 33-річного Василя з Миколаєва, що на Львівщині. Торік власний його орган з ладу вивів обширний інфаркт, який спровокував ішемічну кардіоміопатію. Воно більше не могло перекачувати кров і навіть підйом сходами на другий поверх був для Василя справжнім випробуванням. Єдиним шансом жити була трансплантація. Операцію виконали в Лікарні Святого Пантелеймона, куди орган перевезли реанімобілем одразу після вилучення.

Читайте також: «Кожен чимось жертвував, щоб вивезти поранених за кордон». Історія фельдшерки

Печінку в цій же лікарні отримала 62-річна жінка з цирозом. Вона із Закарпаття. Хворіла два роки.

Одну нирку пересадили 30-річному чоловікові з Львівщини, який на цю операцію очікував сім років. Її виконали в Лікарні Святого Луки і це перша трансплантація органу в цьому медзакладі. Іншу - пересадили дитині, 12-річному хлопчику. Три роки він перебував на замісній нирковій терапії. Операцію йому виконали в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Читайте також: Нейрохірурги у Львові врятували хлопця, який 13 років страждав від нападів рідкісного виду епілепсії 

Усіх пацієнтів уже перевели з реанімацій в палати. Вони почуваються добре.

Нагадаємо, що напередодні лікарі Першого медоб’єднання Львова прооперували чоловіка, у якого діагностували рак дванадцятипалої кишки. Спершу пацієнта скерували з іншого медзакладу видаляти каміння з жовчної протоки. Таку операцію провели вперше на Заході України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!