У Львові тривають щорічні Дні європейської спадщини. Програма заходів сьогодні

928 0
В межах події мешканці і гості міста зможуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

У Львові 8-10 вересня проводять 13-ті Дні європейської спадщини, де мешканці і гості міста можуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону. Про це повідомила Львівська міськрада. 

«Щороку Дні європейської спадщини відбуваються завдяки ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста. Цьогоріч це досвідчені гіди, науковці, музейники, мистецтвознавці, фольклористи та етномузикологи, майстри традиційних ремесел, реставратори і садівники. Для кожного це спосіб популяризувати нашу нематеріальну спадщину і спонукати до її переосмислення. Чому це особливо важливо зараз в контексті війни? Бо культуру, навики і традиції людей набагато складніше зруйнувати, але це теж ідентифікує людей як націю», – розповідає керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

Наразі повідомили про 68 подій в межах заходу. Їх запланували у форматі екскурсій, майстер-класів, лекцій, пікніків-презентацій, вистав, концертів, співочих посиденьок, переглядів домашніх слайдів

Про що події у програмі:

  • традиції святкувань на Галичині: весіль, Дня міста та релігійних свят;

  • кухня Галичини, львівські пляцки, традиція кавування, кулінара спадщина і її вплив на сучасну гастрономію;

  • вінтажне мистецтво, вишивання, писанкарство, гончарство, виготовлення іграшок, місцеві говірки;

  • парфумерна справа у Львові, аптекарська справа, традиції міського садівництва.

Програма заходів на 9 вересня:

Повну програму з локаціями можна побачити тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!