У львівському транспорті почнуть монтувати валідатори для електронного квитка

2056 0
До кінця цього року їх планують встановити на усі транспортні засоби.
Ілюстративне Фото з відкритих джерел

Ілюстративне Фото з відкритих джерел

Упродовж березня-квітня цього року у Львові планують розпочати тестовий монтаж валідаторів у трамваях, тролейбусах та автобусах, повідомляє ЛМР. Натомість до кінця цього року заплановано встановити систему АСОП на усі транспортні засоби. Здати в експлуатацію системи хочуть у січні наступного року.

Читайте також: На пільгові картки для е-квитка на Львівщині виділили 6 млн грн, але концепції досі нема

За словами заступника директора ЛКП «Львівавтодор», керівника впровадження проекту АСОП Романа Лева, передбачені три етапи встановлення систем електронного квитка.

Перший етап встановлення охопить близько 25 транспортних засобів. Другий – не більше 100, а на останньому етапі передбачається обладнати весь громадський транспорт системою електронного квитка.

Валідатори встановлять на усіх входах і виходах у транспортному засобі. Його завдання – це обслуговування безконтактних транспортних чи банківських карт для здійснення оплати, QR-кодів квитків, мобільного додатку чи одноразових паперових квитків. Валідатори потрібні, щоб, зайшовши в транспортний засіб, зафіксувати поїздку і потім мати змогу пересісти безкоштовно в інший транспортний засіб, в межах 40 хв.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

«Контроль за оплатою здійснюватимуть контролери, які будуть мати ручні валідатори. Коли контролер зайде в автобус чи електротранспорт, то усі валідатори будуть відключені і ті пасажири, які не встигли оплатити чи зареєструватися в системі, не матимуть змоги це зробити», – пояснив Роман Лев.

Щодо оформлення пільгового електронного квитка, то станом на сьогодні вже опрацьовано більше 15 тисяч заяв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!