У Львові відбудеться виставка відомих польських митців

660 0
Роботи польських художників покажуть в межах графічного конкурсу.
Графіка аґнєшки цєслінської/ЛНАМ

Графіка аґнєшки цєслінської/ЛНАМ

Цьогоріч відбудеться десятий Конкурс «Індекс імені Маріуша Казани». Заплановані заходи відбудуться у Галереї Львівської національної академії мистецтв з 20 по 22 жовтня.

Завданням Конкурсу є розвиток польсько-української співпраці, промоція та підтримка молодих українських митців та популяризація польської графіки. Традиційно конкурс супроводжують виставки польської графіки, широко презентуючи творчі пошуки професорсько-викладацького складу партнерських навчальних закладів.

Програма:

  • 20 жовтня о 18.00 відбудеться виставка конкурсантів 10-го конкурсу та лауреата ІХ едиції Йончі Савенка;

  • 22 жовтня о 14.00 ректорові Академії образотворчого мистецтва у Варшаві проф. Блафею Остою Льніскому урочисту нададуть звання Doctor Honoris Cause Львівської національної академії мистецтв в укритті ЛНАМ;

  • 22 жовтня о 17.00 пройде виставка графіки «Зображення природи» Блажея Остоя Льніского та «Curiosity» Аґнєшки Цєслінської у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького.

Читайте також: У Львові відкрили виставку «Феномен Марії Примаченко». Фото

Участь у реалізації проєкту беруть: Львівська національна академія мистецтв, Академія образотворчого мистецтва у Варшаві, Академія образотворчого мистецтва ім. Яна Матейка у Кракові, Академія образотворчого мистецтва та дизайну імені Євгеніуша Гепперта у Вроцлаві, а також Фонд імені Маріуша Казани. Членами журі конкурсу є представники організатора – Генерального Консульства Республіки Польща у Львові та співорганізаторів – представники Фонду імені Маріуша Казани та професори з Польщі та України.

Нагадаємо, що у Домі Франка проходить виставка «Доля вишита нитками», на якій експонують старовинні вишиванки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!