Місто хоче знести незаконний недобуд біля Скверу Гідності

1763 0
Акт завершення перевірки оформлять вже у понеділок, 11 грудня.
Фото: Андрій Рущак

Фото: Андрій Рущак

У четвер, 7 грудня, у Львові відбулась архітектурно-будівельна інспекція на недобуді, що на пр. Червоної Калини, 109. Однією із основних проблем, яку створює ця незаконна забудова, є те, що на суміжній з нею території є Сквер Гідності. Відстань від об’єкта благоустрою та сусідніх прилягаючих будинків до недобуду є занадто мала, що створює незручності для людей і унеможливлює подальшу роботу з ним. 

«Інспекцію провели, а акт оформлять в понеділок, 11 грудня, якраз тоді закінчується 10-денний термін перевірки. Сьогодні вони разом зі мною та мешканцями Сихова оглянули цей недобуд. І от нтам є паркан, а дозволу на порушення благоустрою немає. Також там є побите вікно, і якщо на нього сильніше натиснути, то воно може впасти, наприклад, на річну дитину, адже будь хто має підхід до тераси. Є ще вікна з одинарним склопакетом, які, якщо доторкнутися, вони рухаються, ну і є інші конструкції, які просто стирчать звідусіль», – розповіла Tvoemisto.tv  нардепка та співзасновниця ГО «Кращий Сихів» Наталія Піпа. 

Читайте також: Міська рада і надалі вирішуватиме, що будувати у Львові. Чи будуть ці рішення публічними

Власником цієї двоповерхової забудови є ФОП Володимир Кульчицький, який на інспекцію із представниками не з'явився.

«Забудовник не з'явився, його юрист теж не з'явився. Він був повідомлений інспекцією по телефону, тож якщо він надалі не дасть доступу до об'єкту, то вони складуть акт і це може бути підставою для скасування МУО», – додала Піпа. 

Зазначимо, що містобудівні умови і обмеження на цей недобуд виконавчий комітет Львівської міськради видав у 2013 році. Минулоріч виконком міської ради повторно скасував видані містобудівні умови та обмеження, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суд задовольнив його скаргу, але тоді виконком подав апеляцію, яку у липні 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовольнив. 

«Андрій Москаленко озвучив, що цю халабуду мають знести. Позиція міста, що все має відповідати закону, адже те, що збудував забудовник, не відповідає проєкту і вони вже неодноразово намагалися МУО скасувати, але він перемагав в суді. Він сказав, що місто зробило помилку, коли видало МУО на цей об'єкт в 2013 році. Зараз ситуація змінилася і вони хочуть це скасувати через суди», – зазначила пані Наталія. 

Нагадаємо, що двоповерховий недобуд, що зареєстрований на ФОП Володимира Кульчицького, розташований впритул до Скверу Гідності. Його мали знести ще рік тому, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суди тривають і досі.

Також нагадаємо, що у жовтні на об'єкті знову розпочались будівельні роботи. 

За даними аналітичної платформи YouControl, Володимир Кульчицький зареєстрований у Львові. Основними видами діяльності є надання в оренду й експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна.

Володимир Федорович

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!