У Львові відкрили вулицю імені Героя Тараса «Хаммера» Бобанича

4638 0
Вулиця розташована у Личаківському районі Львова, а попередня її назва – Короленка.
Тарас Бобанич / фото з відкритих джерел

Тарас Бобанич / фото з відкритих джерел

У Львові відкрили вулицю імені Тараса Бобанича, яка сполучає вулиці Личаківську та Лисенка. Раніше вулиця носила назву на честь російського письменника Володимира Короленка.

«Ми чітко повинні усвідомлювати, що розпочалися безповоротні процеси, коли зусиллями багатьох небайдужих в нас з’являються все нові й нові вулиці сучасних українських Героїв. Саме таким Героєм був і залишився в нашій пам’яті і серцях Тарас Бобанич «Хаммер», – підкреслив перший заступник голови ЛОВА  Андрій Годик.

Читайте також: Білозора чи Вакарчука? Як у Львові перейменують вулицю великих математиків

Тарас Бобанич, на честь якого відкрили вулицю, загинув 8 квітня 2022 року, прикриваючи побратимів під час бойового завдання на Ізюмському напрямку. Указом Президента України від 24 серпня 2022 за особисту мужність, виявлену в захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові Тарасу Бобаничу присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Додамо, що Tvoemisto.tv зібрало спомини про Тараса його близьких та бойових побратимів.

Читайте також: «Для всіх був, як батько». Спомини побратимів про Тараса «Хаммера» Бобанича 

Зазначимо, що вулицю перейменували в межах деколонізації топоніміки на території Львівської МТГ. Загалом у Львівській міській територіальній громаді планують дерусифікувати 53 вулиці, що названі на честь російських діячів чи мають назви, пов'язані з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. Наразі нові назви присвоїли вже 47 вулицям.

Нагадаємо, що 21 жовтня у Львові відкрили вулицю Євгена Гладишевського, яка сполучає вулиці Івана Франка та Кирила і Мефодія. На цій вулиці розташовані хімічний та фізичний факультети Львівського національного університету імені Івана Франка.

Ірина Давосир

Фото і відео: Твоє місто  

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!