У Львові відкриють «Кримський дворик», де за старовинним рецептом готуватимуть чебуреки та плов

3599 0
В одному приміщенні готуватимуть чебуреки і плов у «Кримському дворику» та солодощі у «Кримській перепічці».
Фото Івана Станіславскього/Твоє Місто

Фото Івана Станіславскього/Твоє Місто

У Львові на вул. Менцинського, 5 планують відкрити заклад «Кримський дворик», де готуватимуть страви кримських татар – чебуреки з яловичиною та бараниною, плов та прохолодний айран. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила співвласниця закладу Леране Хайбуллаєва.

«У нас будуть автентичні страви кримських татар, які готували, готують і будуть готувати у моєму рідному Криму. Більшість страв кримські татари асимілювали, коли жили в депортаціях», – каже вона.

Читайте також: Кава з душею і кардамоном. Історія херсонця, який у львівському парку варить каву

Читайте також: «Кримська перепічка» у Львові: пекарня переселенців, яка вчить львів'ян довіри

Свій перший заклад з такою ж назвою Леране Хайбуллаєва відкрила в Ірпені ще у 2018 році, проте через війну була змушена його закрити. У березні цього року вона разом з сім’єю переїхала до Львова. Каже, що мрія мати свій заклад все одно залишилася. Друзі з Криму, які тут мешкають вже більше восьми років, підтримали та допомогли втілити мрію в життя.

У меню – чебуреки за автентичним рецептом з яловичиною, бараниною та сиром, янтик, плов, лагман, айран, кава по-кримськи.

«Ми за те, щоб кухня і візит до «Кримського дворика» підсилювали родинні цінності. Мета – через їжу розповідати про Крим, його минуле, сьогоденне і майбутнє. Це буде проста і зрозуміла їжа з продуктів, які вирощують на українській родючій землі. Дуже сподіваюся, що гастрономічні асоціації з Кримом обов’язково будуть реанімовані, а ще дуже хочу, щоб у львів’ян та маленьких українців з’явилася своя кримська історія і всі пам’ятали, що Крим – наш», – каже Леране Хайбуллаєва.

Коли відкриють «Кримський дворик» у Львові, наразі точно невідомо, у планах – ще наприкінці червня. За словами співвласниці, візуально зала буде поділена на дві частини – в одному готуватимуть чебуреки та плов у «Кримському дворику», а у другому солодощі у «Кримській перепічці».

Ціни на чебуреки у «Кримському дворику» будуть близько 75 гривень.

Нагадаємо, пекарню «Кримська перепічка» заснували сестри-переселенки Світлана Лопатіна та Оксана Новікова, які приїхали до Львова в березні 2014 року з окупованого Криму.

Також додамо, що Tvoemisto.tv розповідає історію Дмитра з Херсона, який варить каву у саморобному кавотязі в Скнилівському парку у Львові. Про ідею створення та історію Дмитра читайте тут

Ще одна історія про Сергія з Ірпеня та Івана з Бородянки, які відкрили у Львові на вул. Руській віконечко, де пригощають кавою, галетами та пирогами за власним рецептом. Про їхній заклад з цікавою назвою «Кііт» читайте тут

Також у середмісті Львова з'явився новий ресторан BLUEFIN, заснований переселенцями з Маріуполя – Мариною, шеф-кухарем Стасом та його дружиною Дашею. Про передісторію створення цього закладу читайте у матеріалі

Ольга Шведа

Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!