У Львові відновлять автобусні маршрути, які через дефіцит пального скасували

5348 0
Відновлять повністю скасовані маршрути, а також скорочені.

У Львові планують відновити звичний графік курсування громадського транспорту на маршрутах які оптимізували через вартість та дефіцит пального. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Рух автобусів відновиться у більшому обсязі. Плануємо також повернути маршрути, від яких відмовились, – №10, №11, №44, №45, а також №61 і №9, що були закорочені. Хочемо відновити нормальну роботу тих маршрутів, які зазнали оптимізацій через проблеми з пальним. Ми з перевізниками контактуватимемо, обговоримо всі деталі і терміни додатково», – каже він.

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану. Перелік

Нагадаємо, що через дефіцит пального у Львові оптимізували роботу 20% громадського автотранспорту. Також кількість автобусів скоротили на обласних маршрутах.

Також додамо, що у Львові відкоригували вартість проїзду у громадському транспорті. Йдеться про автобуси, де разовий проїзд тепер коштуватиме 15 грн замість 10 грн, як було раніше. Водночас ціна на проїзд у електротранспорті Львова – трамваях та тролейбусах – не змінюється. 

Нагадаємо, що до цього у травні 2021 року виконавчий комітет Львівської міської ради підвищував вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 гривень. Станом на той час вартість пального становила 20 грн 10 коп/літр. Ціна тоді була однаковою як для автотранспорту, так і для електротранспорту. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!