У Львові відразу двом пацієнтам провели унікальну операцію на суглобах

3668 0
Лікарі одночасно замінили два кульшові суглоби.
Фото: 8-ма міська клінічна лікарня м.Львова

Фото: 8-ма міська клінічна лікарня м.Львова

Медики 8-ої клінічної лікарні у Львові провели унікальну операцію на суглобах відразу двом пацієнтам. За один раз пацієнтам замінили обидва кульшові суглоби. А вже через два дні вони самостійно встали на ноги. Про це повідомляють в пресслужбі лікарні.

На сьогодні в Україні такі операції є рідкісними. Їх проводять лише у кількох клініках. 

Читайте також: Львівські медики провели дві унікальні операції на серці крізь щілини між ребрами

Однією з пацієнток стала 72-річна жінка, яка через два дні після операції встала на ноги. Ще один пацієнт – 69-річний чоловік, який жартома називає себе «робокопом», але дуже радіє, що зможе повернутися до роботи, яку раніше покинув через неможливість рухатися.

Лікарі зауважують – як правило, чоловіки та жінки з патологією коксартроз та гонартроз змушені відновлюватися досить тривалий час після заміни одного суглоба та перед заміною іншого. Завдяки одночасному оперативному втручанню пацієнти швидко відновлюються, повертаючись до нормального способу життя вже через кілька днів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!