У Львові вшанують пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи після народження

671 0
15 жовтня відзначається Всесвітній день обізнаності про пренатальні і перинатальні втрати.
фото: лмр

фото: лмр

У неділю, 15 жовтня, у Львові на площі Ангелів вшанують пам’ять дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. 

«Щороку 15 жовтня відзначається Всесвітній день обізнаності про пренатальні і перинатальні втрати, щоб згадати дітей, яких не стало під час вагітності чи в короткий час після народження, а о 19.00 запалюють свічки на знак памʼяті та любові до таких дітей, знак підтримки батьків», – зазначають організатори події «Перинатальний хоспіс Слід Життя». 

Програма:

  • 17:00 – Відкрита локація на площі Ангелів (навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла) для відвідувачів заходу;
  • 18:00 – Божественна Літургія у Гарнізонному храмі;
  • 19:00 – Вступне слово-презентація;
  • 19:10 – Урочисте творення «Світлової Хвилі» через запалення свічок у пам’ять про маленьких ангелів на площі Ангелів навпроти Гарнізонного храму.

 

Зазначимо, захід відбувається вже не вперше і є щорічним. У храмах УГКЦ 15 жовтня також молитимуться за дітей, які померли під час вагітності чи одразу після народження. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!