У Львові встановлять пам’ятну таблицю Герою Тарасу «Хаммеру» Бобаничу

1850 0
Пам’ятна таблиця з’явиться на фасаді Львівського державного університету внутрішніх справ.
ФОТО: PRAVYYSEKTOR.INFO

ФОТО: PRAVYYSEKTOR.INFO

У Львові встановлять меморіальну таблицю учаснику бойових дій, Герою України Тарасу «Хаммеру» Бобаничу. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради 22 лютого.

Пам’ятна таблиця має з'явитися найближчим часом на фасаді Львівського державного університету внутрішніх справ, що на вул. Городоцькій, 2.

Читайте також: Для всіх був, як батько. Спомини побратимів про Тараса Хаммера Бобанича

«Це, фактично, новий тип меморіальної таблиці. Вона висічена в металі на білій підоснові. Замовником на проєктування, виготовлення та встановлення таблиці є Львівський державний університет внутрішніх справ. Таблицю заплановано встановити при вході до університету, на вул. Городоцькій, 26», – сказав керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев.

Як повідомила дружина загиблого воїна Наталія Бобанич, відкриття пам’ятної таблиці відбудеться 23 лютого о 12:00.

Нагадаємо, командир 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор», член проводу НВР «Правий сектор», легендарний націоналіст Тарас Бобанич загинув навесні у 2022 році під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку. У серпні президент України Володимир Зеленський присвоїв йому звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – посмертно. У листопаді у Львові відкрили вулицю імені Тараса Бобанича, яка сполучає вулиці Личаківську та Лисенка. 

Tvoemisto.tv зібрало спомини про Героя від його близьких та побратимів.
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!