У Львові встановили пам’ятну таблицю Роману Лубківському. Фото

1631 0
У середу, 10 серпня, у Львові вшанували пам'ять відомого письменника, державного та громадського діяча, дипломата, лауреата Шевченківської премії, народного депутата першого демократичного скликання Верховної Ради України Романа Лубківського.
фото: facebook.com/ypidlisn

фото: facebook.com/ypidlisn

Урочистості присвятили 75-річчю від дня народження Романа Лубківського. З цієї нагоди на будинку № 19а на вулиці Соломії Крушельницької, де свого часу жив видатний українець, урочисто відкрили меморіальну таблицю. У заході взяли участь представники влади, громадськості, а також рідні та близькі письменника, – повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Читайте також: Пішов із життя Роман Лубківський. 5 фактів про письменника

Довідка. Роман Лубківський народився 10 серпня 1941 в селі Острівець (Тернопільська область). У 1963 році закінчив філологічний факультет Львівського університету. Працював заступником головного редактора літературного журналу "Жовтень" (пізніше "Дзвін"). Один із засновників партії  "Народний Рух України". Депутат першого скликання Верховної Ради. Саме з його ініціативи була запроваджена традиція складання президентської присяги на Пересопницькому Євангелії. Надзвичайний повноважний посол України, був також головою Комітету з Національної Шевченківської премії. Помер 23 жовтня 2015 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!