У Львові грант на розробку мілітарного обладнання збільшать до 3 мільйонів гривень

787 0
У цілому на цей рік виділили 1 мільярд гривень з бюджету Львова на підтримку військових.
Фото Андрія Садового

Фото Андрія Садового

Львівська міська рада вирішила збільшити фінансування на розробку військового обладнання та відкрити нові гранти для цієї мети. На такий грант планується виділити 3 мільйони гривень. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Мене тішить, що за цей рік з'явилося дуже багато інноваційних продуктів львівського виробника. Хоча все мілітарне виробництво ще до війни забрали з міста, щоб не наражати… Але ідеї, генеровані львівськими компаніями, перетворюються на продукти – дрони, антидронові системи. Ми це купуємо за бюджетні гроші і віддаємо нашим військовим – 80-ці, 24-ці, 103-й і 125-й, 45-й і багатьом іншим бригадам. Це і моряки, і різні десантні підрозділи. Ну дуже багато», – зазначив мер Львова під час інтерв'ю «Твого міста».

Читайте також: Садовий сказав, чи звернеться до суду щодо ділянки навколо колишнього Винниківського озера

Нагадаємо, що у Львівській міській раді публічно презентували бюджет розвитку 2024 року. Цьогоріч в пріоритеті Програма національного спротиву, на яку виділять 1 мільярд гривень. 

Як Львів пережив минулий рік, чи має місто план на 2024-ий, як змінилась його роль у другий рік повномасштабної війни. У великому інтерв’ю з міським головою Львова Андрієм Садовим ми поговорили про це, а також про великі проєкти в місті, як-от електронний квиток, реабілітаційний центр «Незламні», Меморіал Героям на Личакові та реконструкцію вулиці Миколайчука. Мер також відповів на питання про бізнес Григорія Козловського у Винниках, відкриття у Львові компанії Philip Morris, яку НАЗК внесло в список бізнесів-спонсорів тероризму та відкриття аеропорту у Львові. Дивіться тут.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!