У Львові викликали поліцію через продаж алкоголю на площі Ринок

6765 0
Поліція склала протокол про адмінпорушення.
Фото: Черга до "П

Фото: Черга до "П'яної вишні"

У Львівській міськраді нагадують, що у місті діє цілодобова заборона на продаж будь-якого алкоголю. Тому у випадку порушення викликатимуть поліцію. Сьогодні на площі Ринок, 11 закрили заклад «П’яна вишня» через те, що там продавали слабоалкогольні напої. Поліція на місці склала протокол. Про це Тvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

За словами Андрія Москаленка, час війни – не час для продажу алкоголю. Він також наголосив, що місто, аби підтримати бізнес, який раніше працював завдяки алкоголю, ухвалило рішення про звільнення від сплати оренди заклади громадського харчування в комунальних приміщеннях, погодило встановлення літніх майданчиків раніше і скасувало сплату за них.

Читайте також: Чому у Львові деякі мережі попри заборону продавали алкоголь

Попри заборону продажу алкоголю, деякі заклади громадського харчування пригощали відвідувачів слабоалкогольними напоями. Йдеться про «П’яну вишню» та «Театр пива «Правда» на площі Ринок, які належать Холдингу емоцій «!FEST». Тут відвідувачам пропонували пиво та вишнівку. У коментарі Tvoemisto.tv речник холдингу Тарас Маселко пояснював, що раніше з більшістю рестораторів Львова зверталися до міського голови, щоб отримати дозвіл на продаж слабоалкогольних напоїв, міцність яких не вище 20 градусів. Проте зворотного зв’язку не отримали. Після того відповідне звернення скерували очільнику обласної військової адміністрації Маскиму Козицькому, який з 19 березня ввів часткову заборону на продаж алкогольних напоїв. Тому заклади почали торгувати слабоалкогольними напоями. 

«Зараз не туристичний сезон, країна у війні. Якщо йдеться про відновлення економіки, яка передбачає оплату податків, орендну плату, виплату заробітних плат, партнерських зобов’язань тощо, то з цих міркувань нам цікава робота зі слабоалкогольними напоями, бо у нас є своя пивоварня, своя вишнівка. І це важливо для нас. Зібравшись та порадившись з іншими рестораторами, ми дійшли до висновку, що це доцільно. Скажімо, галузь пивоваріння не є тільки виробником. Це є економічна структура, яка передбачає також споживання хмелю, солоду, й це теж впливає на зайнятість працівників. Ми ж говоримо економічними показниками, а не лише емоційними», – пояснював він.

Читайте також: У Львові заблокували магазин, який продавав алкоголь 

Нагадаємо, що у Львові спершу 28 лютого часткового обмежили продаж алкогольних напоїв з 18:00 по 12:00 годину дня, а наступного дня, 1 березня, ввели повну заборону на їхній продаж. Це стосується, як мереж магазинів, так і закладів громадського харчування. Водночас 19 березня продаж алкогольних напоїв на всій території Львівської області заборонили з 21.00 по 10.00, але тим самим дозволили удень. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що у Львові надалі діятиме повна заборона на продаж алкоголю.

Христина Гоголь

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!