У Львові посадили ще 48 дерев. Які і де

1300 0
Дерева посадили у межах осінньої висадки, що проходить у Львові.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові у сквері на вул. Грабовського, на території Цитаделі, висадили 48 дерев. Тепер тут ростимуть буки, клени, глоди, липи, сакури та багато інших видів дерев. Усе в рамках осінньої висадки, що проходить у Львові. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Як зазначили садівники Львова, впродовж минулого і цього років зелену зону очистили від аварійних дерев і самосівної порослі. А тепер тут з'явились молоді буки, клени польові, горобини, глоди, липи, понад десяток грабів, а також робінії і навіть сакури.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Навесні цього року, ще 16 дерев висадили на Цитаделі коштом спонсорів. Серед них рідкісні дуби черепицеві, деревовидна ліщина та багряники.

«Цитадель стала більш безпечною і затишною, а нові насадження додадуть ще більше шарму її мальовничим стежкам», – кажуть садівники Львова. 

Читайте також: Цієї осені посадити дерево у Львові зголосилося менше мешканців, ніж навесні

Нагадаємо, до жовтня у 2023 році у Львові зрізали 3598 дерев, а посадили 240. Серед дерев, які видалили, були аварійні або сухостійні, але також ті, які зрізали під час проведення реконструкції і будівництва. Щоб зробити це, цьогоріч видали 1478 дозволів. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!