Понад 60 тисяч оперативних втручань. У Львові за минулий рік провели найбільше складних операцій

457 0
У лікарнях Першого медичного об’єднання у 2023 році пролікували більше 400 тисяч пацієнтів.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Медицина Львова за підсумками 2023 року стала найпотужнішою серед місцевих медицин України за кількістю пролікованих і прооперованих пацієнтів, а також кількістю складних оперативних втручань та трансплантацій. Про це повідомили під час засідання комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР 30 січня.

Джерело: Інформаційний портал депутатів

У лікарнях Першого медичного об’єднання у 2023 році пролікували більше 400 тисяч пацієнтів, здійснили понад 60 тисяч оперативних втручань, з них понад 30 тисяч складних операцій, провели 128 трансплантацій та пролікували понад 3 тисячі військових, понад 5 тисяч ВПО.

«Насправді ми бачимо, що навантаження на наші лікарні, порівняно з 2022 роком, дуже серйозно зросло. На третину збільшено кількість операцій, більша половина з них складних, найбільше проведено трансплантацій, відкрито близько 20 нових відділень з сучасним обладнанням та фахівцями, тому можемо говорити, що кошти, які інвестує громада міста у медицину, залучені інвестиції є корисними для наших людей», – зазначив голова комісії Валерій Веремчук.

Читайте також: У Львові пересадили кістковий мозок трирічному хлопчику

Нагадаємо, що у Львові поповнили статутний капітал Першого ТМО. На засіданні комісії охорони здоров’я ЛМР 4 січня відбулось обговорення погодження розписів використання внесків в статутні капітали в 9 закладів охорони здоров’я. З них два ТМО та 7 амбулаторно-поліклінічних закладів. На поліклініки коштів не вистачило.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!