У Львові запрацюють два нові світлофори

1611 0
Обидва світлофорні об’єкти працюватимуть в режимі адаптивного керування та координації.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

З 9 травня у Львові запрацюють два світлофорні об’єкти – на перехресті вул. Б. Хмельницького – Кукурудзяна та вул. Б. Хмельницького – АС-2.  Про це повідомили у пресслужбі «Львівавтодор».

Для перевірки коректності роботи обладнання спершу світлофорний об’єкт на перехресті вул. Б. Хмельницького – вул. Кукурудзяна запустять в тестовому режимі. До кінця дня у робочому режимі працюватимуть обидва світлофорних об’єкти.

Читайте також: Чому на перехресті Стрийської – Максимовича потрібен світлофор 

Щоб запустити роботу світлофорів, фахівці виконали низку робіт:

  • встановили світлофорні опори;
  • змонтували дорожні контролери, транспортні, велосипедні та пішохідні світлофори, відеодетектори, кнопки для виклику пішохідної фази (безпосередньо світлофори були змоновані раніше, але для запуску вони потребували вищепереліченого додаткового обладнання);
  • проклали кабельну мережу;
  • розробили умови логіки роботи даних світлофорних об’єктів та створено планування у спеціалізованій програмі.

«Обидва світлофорні об’єкти працюватимуть в режимі адаптивного керування та координації. Це означає, що тривалості дозвільних сигналів будуть залежати від інтенсивності транспортних потоків: якщо з певного підходу до перехрестя відеодетектором не буде зафіксовано наявності транспортних засобів, то дозвільний сигнал для даної фази руху буде перерваний і відповідно буде ввімкнена та фаза регулювання, де накопичився транспорт», – йдеться в повідомленні.

Також для пішоходів з’явиться можливість шляхом натискання на пішохідну кнопку пришвидшувати ввімкнення зеленого сигналу для перетину проїзної частини. 

«Запуск у робочий режим даних світлофорних об’єктів дозволить зробити дані перехрестя безпечними для руху усіх учасників дорожнього руху.  Зменшиться завантаженість кільця вул. Б. Хмельницького – вул. Липинського – вул. Кукурудзяна, оскільки пішоходи будуть мати окрему фазу руху, коли їм буде дозволено рух (уникнемо поодиноких неорганізованих переходів через проїзну частину), а також надано пріоритет для виїзду громадського транспорту з території АС-2 за допомогою відеодетекторів», – додали у «Львівавтодорі».

Відповідно до схеми організації дорожнього руху, погодженої Управлінням патрульної поліції у Львівській області, маневр повороту ліворуч з вул. Б. Хмельницького до ТЦ «Епіцентр» є забороненим.

Схема організації дорожнього руху

Нагадаємо, у двох районах Львова планують встановити нові світлофори. Їх  облаштують на вул. Княгині Ольги-Бойчука та вул. Липинського.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!