У Львові затримали чоловіка, який допоміг ухилянту «виробити інвалідність»

2336 0
Чоловік допомагав військовозобов'язаному виїхати до Польщі.

У Львові затримали 44-річного представника добровольчого формування територіальної громади. Чоловік за 7 тис. доларів підробив документи ухилянту. У суботу, 10 червня, стало відомо, що чоловік допомагав військовозобов'язаному виїхати до Польщі. Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

«За інформацією слідства, підозрюваний зобов'язався надати потенційному ухилянту документи щодо встановлення факту інвалідності, які надавали б можливість особі під час воєнного стану безперешкодно перетнути державний кордон України та потрапити до країн Євросоюзу, зокрема Польщі. Під час отримання всієї суми грошової винагороди він був затриманий у порядку ст. 208 КПК України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Сина експрацівника СБУ судитимуть за «Львівську народну республіку»

Свої послуги 44-річний підозрюваний оцінив у 7000 доларів США. Під час отримання всієї суми грошової винагороди він був затриманий у порядку ст.208 КПК України. На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення понад 160 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, що 40-річний чоловік та його спільник виготовляли для своїх клієнтів нотаріально засвідчені копії свідоцтва про народження дітей. Свої послуги вони оцінювали у 5 000 доларів з однієї особи. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!