У львівських садках та школах безкоштовно харчуватимуться діти захисників України

1186 0
Новою категорією дітей, яких забезпечуватимуть харчуванням, є ті, чиї батьки захищають Україну на фронті з 24 лютого 2022 року.
ФОТО: CNTIME.CN.UA

ФОТО: CNTIME.CN.UA

Із 2023 року діти, батьки яких зараз захищають Україну у війні з росією із 24 лютого, отримуватимуть безкоштовне харчування у школах і дитсадках. Відповідну програму на 2023 рік затвердили сьогодні, 22 грудня, на сесії Львівської міської ради.

Джерело: пресслужба ЛМР

Загалом програма поширюється на:

  • учнів 1-4 класів шкіл Львівської МТГ;
  • учнів шкіл, вихованців садочків з поміж дітей (рідних, усиновлених, пасинків, падчерок) учасників бойових дій (яким у встановленому порядку надано такий статус), постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні;
  • дітей із багатодітних сімей;
  • дітей працівників закладів охорони здоров’я, померлих внаслідок коронавірусної хвороби (COVID-19), які виховуються у закладах дошкільної освіти та які навчаються у закладах загальної середньої освіти;
  • дітей з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти;
  • дітей батьків-учасників бойових дій сучасної російсько-української війни.

 

Читайте також: Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОН

Нагадаємо, що з 1 вересня минулого року в Україні мали запустити реформу шкільного харчування, проте у МОН дали школам час на перехідний період. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!