У Львові знесли історичну віллу на «Знесінні». Фотофакт

2039 0
За попередньою інформацією, на місці вілли збудують апарт-готель, який буде частиною бутік-готелю «Kavalier».
Фото: Олег Рудницький

Фото: Олег Рудницький

У Львові знесли одну з перших вілл старого Знесіння – віллу Завадовичів. Про це повідомила громадська активістка Юлія Гвоздович.

Читайте також: На Знесінні побудують житловий комплекс та розширять готель. Візуалізація

«Хіба нам треба пуйла, як ми самі руйнуємо свій Львів... Відомої красивої вілли Завадовичів на Старознесенській уже нема. Як так можна??? Кілька років тому, коли ми клопотали, аби внести цю віллу у список пам'яток місцевого значення, мерія пообіцяла це зробити і не допустити знесення. В 2015 році саме в цій віллі був штаб кандидата в депутати ЛМР від Самопомочі – Швеця Валерія – керуючого Кавалєром! Просто не складається в голові. Як так можна не любити своє місто?», – написала вона.

Нагадаємо, нещодавно Tvoemisto.tv повідомляло, що у Львові розпочали руйнувати історичну віллу. Йдеться про будинок навпроти церкви Вознесіння Господнього на «Знесінні». Віллу збудували у 1902 році, там жила родина Завадовичів. У 2018 му році виконком ЛМР погодив будівництво апарт-готелю та житлового будинку на місці вілли. Новозбудований готель мав би стати частиною готелю – бутік-готель «Kavalier».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!