У Львові планують збудувати цех з виробництва ліків

1537 0
Він буде на ділянці біля Голосківського кладовища.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Першому Територіальному медичному об'єднанню Львова дали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Миколайчука. Там хочуть збудувати цех з виробництва власних фармацевтичних препаратів. Відповідне рішення прийняли депутати ЛМР під час пленарного засідання сесії 28 березня.

Цех хочуть збудувати на ділянці біля Голосківського кладовища площею 0,50 га на вул. І. Миколайчука у зоні земель промисловості. На проєктованій території немає жодних будівель.

Читайте також: Львову дають 1,5 млн євро на реконструкцію історичної будівлі під Центр психічного здоров’я

У пояснювальні записці йдеться, що КНП «Львівське територіальне медичне обʼєднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» планує започаткувати та розвивати виробництво фармацевтичних препаратів з метою забезпечення пацієнтів фармацевтичними препаратами та надання безперервних якісних медичних послуг.

До слова, під час сесії ЛМР 28 березня депутати також проголосували за створення опікунської ради при Першому медичному об’єднанні Львова, а також затвердили її поіменний склад. Опікунська рада мала б всіляко сприяти роботі об’єднання, зокрема, у покращенні якості надання медичних послуг мешканцям. 

Наразі до складу опікунської ради при Першому ТМО увійшли 10 осіб: міський голова Львова Андрій Садовий, перший заступник міського голови Андрій Москаленко, заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Кулинич, директорка департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик, виконавчий директор благодійного фонду UNBROKEN Олександр Кобзарев, а також депутати міської ради: Петро Адамик, Віталій Троць, Андріан Гутник, Вікторія Довжик, Наталія Шелестак.

Читайте також: Якою буде історична будівля на Замарстинівській після реконструкції

Нагадаємо, що Львівська міська рада уклала угоду з Урядом Фландрії (Бельгія) щодо реконструкції будівлі на вул. Замарстинівській, 81, 83 під Центр психічного здоров’я. На це Фландрія виділить місту грант у розмірі 1,5 млн євро.


Софія Шавранська

____________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!