Якою буде історична будівля на Замарстинівській після реконструкції. Фото

1580 0
Мова про приміщення Центру ментального здоров'я.
Візуалізація будівель / скрін із засідання виконкому ЛМР

Візуалізація будівель / скрін із засідання виконкому ЛМР

На вул. Замарстинівській, 83 пропонують реконструювати історичну будівлю із облаштуванням елементів доступності для маломобільних груп населення Центру ментального здоров'я КНП Першого ТМО. Про це повідомляв головний архітектор Львова Антон Коломєйцев ще в грудні торік, однак сьогодні, 19 січня, під час засідання виконкому ЛМР, зауважили, що в проєктуванні об’єкта будуть зміни.

До слова, міський голова Львова Андрій Садовий торік у квітні заявляв, що цю будівлю перебудовують під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації.

Читайте також: У Львові в районі Під Голоском планують збудувати ще дев'ять багатоповерхівок

Планувалося, що історичну будівлю збережуть за допомогою реставрації. Гараж, який позаду, мали знести, однак зараз стало відомо, що його також реконструюють.

«Зміни полягають в тому, що окрім реконструкції будівлі під літерою А-2, з’являється також реконструкція будівлі під літерою Б (гараж)».

Читайте також: У Львові приміщення диспансеру за 6 млн грн повернуть у власність громади

Нагадаємо, що у січні 2020 року пресслужба ЛМР заявила, що Львівська облрада незаконно прийняла у свою власність низку приміщень, у яких були медзаклади, що були у комунальній власності. Серед них було й приміщення на вул. Замарстинівській, 83.

У січні 2021 року приміщення одного із диспансерів вартістю майже 6 мільйонів гривень громаді Львова повернули. Як тоді нам вдалося з'ясувати, йшлося про корпуси Львівського шкірно-венерологічного диспансеру №2 на вулиці Кордуби, 4а та на вул. Замарстинівській, 83 та 81.

Софія Шавранська

Візуалізація з виконкому ЛМР

______________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!