Львову дають 1,5 млн євро на реконструкцію історичної будівлі під Центр психічного здоров’я

3644 0
Будівлю перебудовують під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації.
Візуалізація будівель / скрін із засідання виконкому ЛМР

Візуалізація будівель / скрін із засідання виконкому ЛМР

Львівська міська рада уклала угоду з Урядом Фландрії (Бельгія) щодо реконструкції будівлі на вул. Замарстинівській, 81, 83 під Центр психічного здоров’я. На це Фландрія виділить місту грант у розмірі 1,5 млн євро. Рішення прийняли під час сесії ЛМР 28 березня, інформує Tvoemisto.tv.

Читайте також: Якою буде історична будівля на Замарстинівській після реконструкції

Грант виплатять трьома частинами:

Перший внесок у розмірі 300 000 євро – його мають виплатити після підписання Розпорядження Уряду Фландрії (отримані кошти спрямують на рахунок КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова»);

Другий внесок у розмірі 450 000 євро мають сплатити після подання фінансового звіту та описової частини, яка підтверджує, що щонайменше 80% від першого внеску було витрачено належним чином;

Третій внесок у розмірі 450 000 євро сплачується після подання фінансового звіту та описової частини, яка підтверджує, що перший внесок був повністю та належним чином витрачений, і принаймні 80% другого внеску було витрачено належним чином;

Залишок у розмірі 300 000 євро сплачується після подання остаточного описового та фінансового звіту. Цей остаточний звіт повинен бути поданий не пізніше ніж через шість місяців після завершення проєкту.

Кошти, які не були використані після завершення проєкту, повинні бути повернуті Фландрії.

Читайте також: У Львові приміщення диспансеру за 6 млн грн повернуть у власність громади

До слова, йдеться про історичну будівлю, яку реконструюють разом з гаражем і облаштують там елементи доступності для маломобільних груп населення. Міський голова Львова Андрій Садовий торік у квітні заявляв, що цю будівлю перебудовують під центр з особливими умовами для людей, які повернулися з полону чи були в окупації.

Як йдеться у проєктній угоді, буде реконструйовано та добудовано окрему будівлю, площею 934,9 квадратних метрів. У центрі будуть ліжко-місця для 40 стаціонарних пацієнтів та достатньо місця для лікування 1000 пацієнтів на рік (стаціонарно та амбулаторно).

Передбачається, що Центр збудують до початку 2025 року.

Нагадаємо, що у січні 2020 року пресслужба ЛМР заявила, що Львівська облрада незаконно прийняла у свою власність низку приміщень, у яких були медзаклади, що були у комунальній власності. Серед них було й приміщення на вул. Замарстинівській, 83.

У січні 2021 року приміщення одного із диспансерів вартістю майже 6 мільйонів гривень громаді Львова повернули. Як тоді нам вдалося з'ясувати, йшлося про корпуси Львівського шкірно-венерологічного диспансеру №2 на вулиці Кордуби, 4а та на вул. Замарстинівській, 83 та 81.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!