У Львові з’явилася велокнигарня з книгами із тканини ручної роботи

4495 0
На вулицях Львова з’явилася дитяча книгарня на колесах «Чаргород». Тут можна придбати не лише паперові книги, а й книжки ручної роботи із тканин та фетру, а ще персонажів пальчикового театру, тож засновники обіцяють тішити відвідувачів ще й ляльковими виставами та майстер-класами.
Фото: Дитяча велокнигарня "Чаргород" у Facebook

Фото: Дитяча велокнигарня "Чаргород" у Facebook

Ідея створити мобільну книгарню виникла через брак грошей на оренду повноцінного приміщення для книжкової крамниці, розповідає засновниця проекту Мирослава Мадей, пише портал На закупи. Вперше книгарню презентували на Форумі видавців, що відбувся у вересні у Львові.

«Зміст книжки-іграшки залежить від фантазії майстрині, яка її робить, але ми дбаємо, щоб складність завдань відповідала віку майбутнього читача, щоб були завдання на розвиток дрібної моторики, логіки. Використовуємо дуже різні матеріали, щоб впливати і на тактильні відчуття дитини», - розповіла засновниця

У велокнигарні продаватимуть як власні книжки, так і літературу інших видавництв. Але не менш важливим напрямком є проведення спільних читань, лялькових вистав, майстер-класів, пов’язаних із створенням книжки та її історією. Засновники проекту орієнтуються на дітей до 10 років.

Яким маршрутом їздитиме львівська велокнигарня і де матиме зупинки, наразі невідомо. Її засновники обіцяють повідомляти про пересування мобільної крамниці та про розклад майстер-класів та вистав у Facebook.З часом книгарня буде триматися конкретного місця, де можна буде облаштувати дитячу майстерню.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!