Українську дитячу книгу внесли до підбірки «Кращих дитячих книжок 2023» від New York Times

809 0
Книгу видали в Україні, проте згодом переклали на англійську.
Фото: Рубрика

Фото: Рубрика

Книга Тараса та Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг» увійшла до підбірки найкращий дитячих книг 2023 за версією New York Times.

Джерело: New York Times

«Ця мила, дивна, злегка філософська книжка, проілюстрована м'якими простими малюнками, вперше видана в Україні, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у вигаданій лісовій спільноті. Назва походить від віри кротів у те, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився на землі», – вказали у описі. 

Читайте також: Про котячого мера Львова вийшла книжка. Там є і Борис Джонсон

Зазначимо, що книга «Хто зробить сніг» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС – 2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС – 2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року‘2013» у номінації «Дитяче свято», потрапила до світового каталогу «The White Ravens» у 2014 році.

Нагадаємо, що «Видавництво Старого Лева» підготувало до друку збірку віршів «Тут були ми» Артура Дроня – поета, який з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ, де служить і зараз.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!